Ontsnappen uit een Truman Show in American Arcadia

Ontwikkelaar Out of the Blue heeft de eerste trailer van American Arcadia onthuld tijdens het Summer Game Fest. In de game moet je zien te onstnappen uit een soort Truman Show.

Arcadia is een retro-futuristische metropool in jaren 70-stijl die een leven van luxe en comfort belooft voor iedereen. Alleen realiseren burgers zich niet dat ze een rol spelen in American Arcadia, 's werelds populairste realityshow die al tientallen jaren live wordt uitgezonden, 24/7, en hun vermeende utopie is niet alles wat het lijkt. Onder de ogen van talloze kijkers leiden populaire burgers een zorgeloos leven, maar degenen die niet populair zijn in de show riskeren een gevaarlijker resultaat.

"Trevor is gewoon een doorsnee persoon die een alledaags leven leidt, genietend van zijn dagelijkse routine en de kleine kleine dingen die hem gelukkig maken", zegt Tatiana Delgado, mede-oprichter en creatief directeur bij Out of the Blue. “In de echte wereld zou dat geen probleem zijn, maar in Arcadia betekent niet populair genoeg zijn problemen. Maar hij heeft hulp gevonden van een mysterieuze stem die belooft hem door de backstage van American Arcadia te leiden naar zijn vrijheid. Is dit aanbod echt, of slechts een gimmick om de kijkcijfers te verhogen?”

American Arcadia komt 'soon' uit op pc en consoles.