Gameplay van Among Us VR

Er is een gameplaytrailer verschenen van de VR-versie van Among Us. Iemand is dit keer de bedrieger terwijl de rest een ruimteschip probeert te repareren in Virtual Reality.

In de originele Among Us is een groep spelers belast met het repareren van een schip, maar er wordt één speler in het geheim gecast als een bedrieger. De bedrieger moet alle andere leden van de bemanning vermoorden zonder ontdekt te worden. In de trailer zien we om te beginnen het discussiegedeelte van een match met gebruik van stemmen, maar we krijgen ook te zien hoe spelers bepaalde taken rond het schip voltooien. Deze taken omvatten het scannen in gebieden, het uitlijnen van machineonderdelen en iets wat lijkt op whack-a-mol. En op het eind wordt er natuurlijk iemand vermoord.

Ontwikkelaar Schell Games bevestigt dat de game wordt uitgebracht met de Skeld II-map en een aantal hoeden voor het aanpassen van de avatar. Er zijn ook chatfuncties om snel met iemand of juist met mensen in je nabijheid op het schip te chatten.

Among Us VR komt ergens eind dit jaar uit voor Quest 2 en PC VR. Er is ook een PlayStation VR 2-release bevestigd voor wanneer de headset van Sony wordt uitgebracht.