Tweede ritzege voor Van Aert in Dauphine

Wout van Aert heeft zijn tweede ritzege in het Critérium du Dauphiné. Na de winst in de tweede etappe was de Belg van Jumbo-Visma ook de beste in rit vijf. Dankzij de winst verstevigt hij ook de leiding in het algemeen klassement.

Jan Bakelants, Benjamin Thomas, Fabien Doubey en Sebastian Schönberger waren vrijwel de hele dag in de aanval. Tot de laatste kilometer mochten de vier vroege vluchters hopen op een etappezege, maar in de laatste 500 meter werden ze alsnog bijgehaald door het peloton.

In de sprint om de zege werd Wout van Aert perfect gebracht door zijn ploeggenoot Christophe Laporte, waarna de Belg van Jumbo-Visma het afmaakte, al kwam Jordi Meeus nog sterk opzetten. Ditmaal sprintte hij wel tot de finishstreep, in tegenstelling tot twee dagen geleden toen hij vlak voor de streep het juichgebaar maakte, maar toen nog werd gepasseerd door David Gaudu.

Van Aert verstevigde dankzij de bonificatieseconden ook zijn leidende positie in het algemeen klassement. Hij heeft 1.03 minuut voorsprong op de Italiaan Mattia Cattaneo. Primoz Roglic volgt op 1.06.