Ganna troeft Van Aert af in tijdrit Dauphine

Filippo Ganna heeft de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. In de 31,9 kilometer was de Italiaanse wereldkampioen net te sterk voor Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma moest twee seconden toegeven, maar blijft wel de leider in de Franse rittenkoers.

Luke Durbridge zette de eerste richttijd neer en klokte een tijd van 36 minuten en 25 seconden. De Australiër kon niet lang genieten van zijn toptijd, want niet snel daarna was Filippo Ganna maar liefst 53 seconden dan Durbridge.

De Italiaanse wereldkampioen klokte over het vlakke parcours van 31,9 kilometer een tijd van 35 minuten en 32 seconden. Ganna kon zich voor een lange zit, doordat zijn grote concurrent Wout van Aert pas als laatste van start ging. De Belg van Jumbo-Visma was bij het eerste tussenpunt sneller dan Ganna, maar bij het tweede tussenpunt waren de rollen omgedraaid. In het laatste deel was Van Aert weer sneller dan de Italiaan, maar kwam aan de finish net te kort op Ganna. Hij kwam twee seconden te kort op de Italiaanse wereldkampioen.

Primoz Roglic deed bij de klassementsrenners het als beste. De renner van Jumbo-Visma klokte de vijfde tijd op 42 seconden van de winnaar.