The Elder Scrolls Online: High Isle verkrijgbaar op pc

Vandaag brengen ZeniMax Online Studios en Bethesda Softworks het nieuwste hoofdstuk in de ESO-saga uit: The Elder Scrolls Online: High Isle. Dit is nu verkrijgbaar voor pc, Mac en Stadia en vanaf 21 juni 2022 voor Xbox- en PlayStation-consoles.

High Isle is nog nooit eerder in een Elder Scrolls-game geweest. In dit verhaal zijn de eilanden de locatie voor alliantieafgevaardigden om vredesbesprekingen te voeren die een einde moeten maken aan de Three Banners War. Hoewel de top wordt georganiseerd door de nobele Society of the Steadfast, zullen spelers op hun hoede moeten zijn voor de Ascendant Order en hun chaotische motieven.

Afgelopen jaar maakten ESO-spelers kennis met Companions en in 2022 breidt ZeniMax Online Studios dat systeem uit. Spelers krijgen toegang tot twee nieuwe Companions: Ember, een Khajiit die op straat is opgegroeid en aanleg heeft voor magie en de Breton Isobel, een ridder in spe die spelers rechtvaardig wil behandelen.

Nieuw is het kaartspel Tales of Tribute, dat in de wereld van ESO gespeeld kan worden. Deze unieke bouwgame met grondstoffen is uitgevonden in High Isle en biedt PvP- en PvE-mogelijkheden. Spelers kunnen zelfs hun rang verhogen via het levelsysteem van Tales. Ook zijn er allerlei beloningen, zoals meubels, transmute stones en zelfs een speciale verhaallijn, die ontgrendeld kunnen worden door het op te nemen tegen specifieke NPC's in de hele wereld.