Spannende Moto2-race Barcelona prooi voor Vietti, Bendsneyder laat kans liggen

Ook in de Moto2 is zondag de Grand Prix van Catalonië verreden. De Nederlanders kenden niet de race van hun leven, maar het was wel een ongewoon vermakelijke race, voor Moto2-begrippen.

WK-leider Celestino Vietti mocht vanaf poleposition vertrekken, ook Aron Canet en Joe Roberts stonden op de eerste rij. Jake Dixon, Albert Arenas en Sam Lowes vertrokken vanaf rij twee, Bo Bendsneyder had zich keurig als zevende gekwalificeerd en Zonta van den Goorbergh vertrok als 24e.

Bendsneyder kende een dijk van een start en kon de top-3 aanvallen, maar in de eerste bocht herhaalde hij zijn helaas bekende trucje: buitenom proberen te gaan, met veel positieverlies als resultaat - hij viel terug naar een plek ruim buiten de top-20. Roberts nam de leiding, voor Canet en Dixon.

Roberts wist een mooi gaatje te slaan, terwijl Canet, Dixon en Arenas met Vietti en Augusto Fernandez in hun kielzog de achtervolging aanvoerden. Voor de Amerikaanse leider was het halverwege ineens klaar: zonder noemenswaardige aanleiding drukte hij zijn voorband onderuit en was zijn race voorbij.

Arenas haakte ondertussen af bij Canet en Dixon, die de leiding in handen namen. Vietti sloot aan bij die twee en reed in rap tempo naar de leiding, maar dat liet Canet niet zomaar gebeuren. Kort daarop ging Lowes weer eens onderuit, terwijl de machine van Arenas de geest gaf.

Twee ronden voor het einde had Canet de leiding, Vietti, Dixon en Fernandez zaten er nog bij. In de laatste ronde knokte Vietti zich met de ellebogen voorbij Canet en dat leverde hem de winst op: Canet werd tweede, Fernandez troefde Dixon af in de strijd om plek drie. Bendsneyder herstelde zich nog naar plek dertien, Van den Goorbergh werd twintigste.