Guevara wint Moto3-race Barcelona, eerste GP-podium Muñoz

Op het circuit van Barcelona is zondag de Grand Prix van Catalonië in de Moto3 verreden. Dat leverde mooie strijd op met weer een nieuwe jongeling op het podium.

De race begon met Dennis Foggia op poleposition, naast Deniz Öncü en Izan Guevara en met Lorenzo Fellon, Ryusei Yamanaka en Riccardo Rossi wel verrassend op de tweede rij. Na de eerste schermutselingen had Guevara de leiding, voor Tatsuki Suzuki, Sergio Garcia, Foggia, Yamanaka en Öncü.

Na een handvol ronden gaf de machine van Foggia de geest, terwijl teamgenoot Suzuki de leiding over had genomen. Niet lang daarna ging het in de leidende groep nog eens flink fout: Yamanaka, Daniel Holgado en David Salvador gingen in een nare crash onderuit, hoewel ze wel allemaal redelijk in orde leken.

Halverwege hadden we een kopgroep van zeven mannen: Öncü, Garcia, Guevara, Jaume Masia, Suzuki, Adrian Fernandez en de piepjonge David Muñoz. Daar bleef het niet bij, want een paar ronden later was de achtervolgende groep aangesloten. Een valpartij van Kaito Toba gooide de boel weer een beetje uit elkaar, met nog een paar ronden te gaan.

Twee ronden voor het einde had Guevara toch weer de leiding, gevolgd door Garcia, Muñoz en Suzuki. Guevara's overwinning kwam niet in gevaar, Muñoz knokte zich in zijn tweede GP ooit naar een prachtige tweede plek en Suzuki hield Garcia nog van de derde plek af.