Roland Garros: Drama Zverev in halve finale tegen Nadal, Ruud naar eerste finale

Tennisser Rafael Nadal heeft zich voor de veertiende keer in zijn loopbaan geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Spanjaard, die zijn dertien eerdere finales allemaal won, zag in de halve finales hoe de als derde geplaatste Duitser Alexander Zverev op moest geven.

Nadal, de nummer vijf van de plaatsingslijst, had set één na een spannende strijd gewonnen en ook in de tweede set was het een ware thriller. Bij 7-6 (8), 6-6 ging het echter fout: Zverev gleed uit en verzwikte zijn enkel, waarna hij het uitschreeuwde van de pijn en hij uiteindelijk per rolstoel de baan af werd geholpen.

Op social media liet Zverev, die niet op persconferentie verscheen, achteraf nog weten dat hij vreest voor een serieuze blessure aan zijn enkel. Na zijn afgekapte partij van meer dan drie uur feliciteerde hij Nadal wel, hij noemde het niet meer dan terecht 'een fantastische wedstrijd tot dat moment'.

In de finale speelt Nadal tegen de Noor Casper Ruud, als achtste geplaatst. Die bereikte voor het eerst de kwartfinales op een Grand Slam en nu dus ook voor het eerst de finale, nadat hij in bijna drie uur de ervaren Kroaat Marin Cilic naar huis stuurde: 3-6, 6-4, 6-2, 6-2, in een wedstrijd waarin een jongedame zich nog even aan het net vast bond in verband met een klimaatprotest.