Jong Oranje eenvoudig langs Jong Moldavië

Jong Oranje heeft de koppositie in de kwalificatiegroep voor het Europees kampioenschap overgenomen van Zwitserland. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi won vrijdag met 0-3 bij Moldavië.

Quinten Timber opende al vroeg de score in de Moldavische hoofdstad Chisinau. Brian Brobbey verdubbelde een kwartier later de voorsprong en was na in de tweede helft opnieuw trefzeker. Dankzij de overwinning staat Jong Oranje na acht wedstrijden op twintig punten. Zwitserland heeft een punt minder. Moldavië staat derde, maar kan zich niet meer plaatsen voor het EK.

De groepswinnaars en de beste nummer twee van de negen groepen plaatsen zich direct voor het toernooi. De overige beste nummers twee zijn veroordeeld tot playoffs. Als Jong Oranje ook de laatste twee duels wint, is het rechtstreeks geplaatst voor het EK volgend jaar in Roemenië en Georgië. Komende dinsdag staat in Almere een thuiswedstrijd tegen Gibraltar op het programma en de groepsfase wordt zaterdag 11 juni afgesloten met een uitduel in Wales.