Italië deelt flinke tik uit aan volleybalsters in Nations League

De Nederlandse volleybalsters wachten in de Nations League nog op hun eerste overwinning. Italië deelde in Ankara in het derde duel een flinke tik uit. Het werd 3-0 met als setstanden 25-19, 25-15 en 25-15. 

Waar Oranje tegen China en, in mindere mate, ook tegen Bulgarije bij vlagen nog uitstekend spel had laten zien, kwam het tegen Italië op alle fronten tekort. Tot 12-12 in de eerste set ging het nog goed, maar vooral door Nederlandse onnauwkeurigheden, liep Italië uit naar 20-13 en trok vervolgens de set set rustig naar zich toe. 

In de tweede set kwam Oranje van een flinke achterstand knap terug tot 11-13, maar daarna was de Italiaanse aanval heer en meester. In de slotset leefde Oranje nog heel even op, maar dat bleek een stuiptrekking. Tweemaal 25-15. Zondag 5 juni om 12.00 uur spelen de volleybalsters tegen Servië hun vierde duel. 

De Nederlandse vrouwen komen in totaal twaalf keer in actie, verdeeld over drie verschillende speelronden. De beste acht landen plaatsen zich voor de kwartfinales. Nederland staat nu dertiende. Voor de volleybalsters dient de Nations League als goede voorbereiding op het WK in eigen land, dat op 23 september begint.