FOK! Wat een weer!: buien met Pinksteren?

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Moj'n!  

Iemand commentaar op het weer van vandaag? Ik denk het niet, dus gaan we maar even door. 

Vandaag hebben we voor een groot deel hetzelfde weerbeeld. Wel is het zo dat zich boven Frankrijk regen-en onweersbuien gaan ontwikkelen. Ik denk echter wel dat deze boven onze zuiderburen hun waterloo gaan vinden. Helemaal uitsluiten dat een enkel exemplaar het zuiden bereikt doe ik echter niet, maar ik acht die kans niet groot, en het zal dan ook zeker niet om een zware bui gaan. Wel krijgen ze daar met wat meer bewolking te maken als gevolg van de genoemde buien. 

Het gaat wel warmer worden dan de laatste tijd. Op de Wadden is het met 18 graden ook wat prettiger dan de 13 graden van de laatste dagen. In het midden halen we zo'n 23 graden en als klap op de vuurpijl komen we in Brabant en Limburg uit op 26 graden.

De wind neemt wel toe. Langs de kust kan er een noordoostenwind van kracht 6 komen te staan. In het binnenland zal deze met kracht 4 ook wel wat meer aan de deur gaan bellen. 

Zaterdag zijn de wijzigingen miniem.

Dan krijgen we Pinksteren. De situatie is tamelijk onzeker, maar de kans op buien stijgt wel. Voor details is het nog te vroeg.  

Tot ooit!  

*Vraag v/d Dag: Waar zijn Nicolien Kroon en Marjon de Hond gebleven bij de weerpraatjes van Buienradar?  *

Alhausen (Foto: qltel)

Vandaag was het ook schitterend weer in de omgeving van Alhausen. (Foto: qltel)  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!