Oekra´ne stap dichter bij WK voetbal na winst op Schotland

De Oekraïnse voetballers hebben de afgelopen tijd wel wat anders aan hun hoofd gehad; hun land werd immers aangevallen en inmiddels half verwoest door de uiterst agressieve buren uit Rusland. Toch werd er voor het eerst sinds de Russische aanval weer gevoetbald door het nationale team.

De ploeg stond nog altijd in de playoffs voor het WK voetbal van later dit jaar, een wedstrijd die logischerwijze met enige tijd uitgesteld was. In en tegen Schotland speelde Oekraïne om een plekje in de beslissende playoffwedstrijd, waarin Wales staat te wachten op de winnaar van het duel in Glasgow.

Voor rust was Oekraïne sterker, maar het duurde even voor dat ook echt wat opleverde: pas na een ruim half uur werd de Schotse keeper Craig Gordon gepasseerd door Andriy Yarmolenko. Na rust was het Roman Yaremchuk die de Oekraïnse voorsprong verdubbelde, maar Schotland sloeg terug: keeper Heorhiy Bushchan ging in de fout en Callum McGregor scoorde.

Schotland bleef gas geven om op gelijke hoogte te komen, maar Artem Dovbyk gooide de boel diep in blessuretijd definitief op slot: 1-3. Zondag speelt Oekraïne tegen Wales om een ticket voor het WK in Qatar.