Spannende klimstrijd op boulders in World Cup Salt Lake City

Voor de liefhebber van het sportklimmen nog even een korte terugblik op het weekeinde. In Salt Lake City werd voor de tweede week op rij een World Cup georganiseerd, met na het speedklimmen wederom het boulderen: vier 'problemen', waarbij men telkens in vier minuten de top moet zien te halen.

Vrouwen
Na drie van de vier boulders in de finale hadden vier vrouwen telkens de top gehaald, maar de beslissing viel toch echt bij de laatste: Natalia Grossman topte deze als enige en de in bloedvorm verkerende Amerikaanse pakte dus weer de winst. Miho Nonaka uit Japan, Brooke Raboutou (VS) en Futaba Ito (JPN) topten allemaal drie boulders en haalden vier keer het tussenpunt, maar op basis van het aantal pogingen werd Nonaka tweede, voor Raboutou en Ito.

Mannen
Het ging hier vooral tussen twee mannen: Yoshiyuki Ogata uit Japan en de Sloveen Anze Peharc. Beiden stonden na drie boulders op drie tops in vier pogingen en ook de vierde en laatste boulder bracht de beslissing niet: ze topten 'm beiden in één keer. Ogata had in de halve finales één poging minder nodig gehad en dus pakte hij de winst, voor Peharc. Plek drie was voor Ogata's landgenoot Kokoro Fuji, die óók vier tops pakte, maar er negen pogingen voor nodig had.