Volleybalsters starten Nations League met nederlaag tegen China

De Nederlandse volleybalsters hebben het eerste duel in het nieuwe seizoen van de Nations League in Ankara verloren. China was met 3-1 te sterk. De setstanden waren 16-25, 25-22, 25-23 en 25-23. Donderdag is Bulgarije de tweede tegenstander.

Ondanks de nederlaag was het niet allemaal kommer en kwel. De prima start van Oranje tegen de drievoudig olympisch kampioen, waarvan in de vorige editie nog met 3-0 werd verloren. In het achterveld werd veel gepakt en aanvallend liep het zeer goed, met onder meer zeven punten van Celeste Plak.

In set twee vond China vaker de ruimtes achter het Nederland blok. China nam een nipte voorsprong (19-16) en die schade bleek net niet te repareren. Hetzelfde scenario herhaalde zich in de derde set, waarin China opnieuw iets doortastender was. In set vier was het eerst Oranje dat 8-4 voor kwam, maar China bleek constanter en trok aan het langste eind.

Donderdagmiddag komt Oranje opnieuw in actie. Dan is Bulgarije, dat het van deelname uitgesloten Rusland vervangt, de tegenstander in Ankara. In totaal komt Nederland twaalf keer in actie, verdeeld over drie speelronden. De beste zeven teams uit de poulefase, plus organisator Turkije, plaatsen zich voor de kwartfinales.

De volleybalsters zijn in voorbereiding op het wereldkampioenschap in eigen land. Het WK zal voor Oranje op 23 september beginnen met een wedstrijd tegen Kenia.