Roland Garros: Koolhof naar finale gemengd dubbelspel

Tennisser Wesley Koolhof is bezig aan een uitstekend toernooi op Roland Garros. De 33-jarige Nederlander plaatste zich zowel bij de mannen als in het gemengd dubbelspel voor de kwartfinales en in het gemengde toernooi staat hij zelfs in de finale.

Samen met de Japanse Ena Shibahara is Koolhof in het gemengd dubbelspel als tweede geplaatst. Zoals al vrijwel het hele toernooi hadden ze het ook in de kwartfinales eigenlijk niet eens al te moeilijk, terwijl ze toch tegen de nummers drie speelden. Het Canadees-Australische duo Gabriela Dabrowski/John Peers kon echter geen vuist maken: 6-3, 6-4.

Voor Koolhof is het na de US Open 2020 bij de mannen zijn tweede Grand Slam-finale, waarin hij het met Shibahara opneemt tegen de Noorse Ulrikke Eikeri en Joran Vliegen uit België. Die stonden, net als de 24-jarige Shibahara, nooit eerder in een Grand Slam-finale.

In het mannendubbelspel had Koolhof de derde Nederlandse halvefinalist kunnen worden, maar samen met de Brit Neil Skupski sneuvelde hij in de kwartfinales. Het als zesde geplaatste duo ging met 6-3, 3-6, 4-6 onderuit tegen de Spaans-Argentijnse nummers vier Marcel Granollers/Horacio Zeballos.