Roland Garros: Middelkoop, Rojer en Koolhof naar halve finales

Op Roland Garros gaat het dubbelspel nog altijd lekker voor de Nederlandse deelnemers. Wesley Koolhof schopte het in het gemengd dubbelspel tot de finale, samen met zijn Japanse partner Ena Shibahara. Het duo is als tweede geplaatst en rekende in de kwartfinales overtuigend af met de Australische veteranen Matthew Ebden en Samantha Stosur: 6-3, 6-4.

In het mannendubbelspel, waar Koolhof samen met de Brit Neil Skupski dinsdag zijn kwartfinale speelt, is er zelfs al een Nederlandse finalist. Matwé Middelkoop rekende samen met zijn Indiase partner Rohan Bopanna af met de Brit Lloyd Glasspool en de Fin Harri Heliövaara: 4-6, 6-4, 7-6 (3) voor de nummers zestien van de plaatsingslijst.

Middelkoop en Bopanna staan in de halve finales tegenover Jean-Julien Rojer en zijn Elsavadoriaanse kompaan Marcelo Arevalo. Dat duo, als twaalfde geplaatst, was met 7-6 (6), 6-3 simpelweg te sterkvoor Rafael Matos uit Brazilië en de Spanjaard David Vega Hernandez, waardoor Middelkoop óf Rojer de finale zal halen - voor beiden zou dat de eerste keer zijn in Parijs.