Roland Garros: Topfavoriete Swiatek naar kwartfinales, ook Pegula verder

Op Roland Garros doet in elk geval één van de vrouwen in de bovenste regionen van het enkelspeltoernooi het naar behoren: de Poolse wereldranglijstaanvoerster Iga Swiatek stond in de achtste finales voor het eerst een set af, maar draaide het om en won met 6-7 (5), 6-0, 6-2 van de Chinese Zheng Qinwen.

Topfavoriete Swiatek neemt het in de kwartfinales op tegen de als elfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Zij nam het op tegen Irina-Camelia Begu en met een 4-6, 6-2, 6-3 overwinning speelde ze zich net als op de Australian Open naar de kwartfinales.

Met Madison Keys (22) ging een andere Amerikaanse er wel uit in de laatste zestien. Keys, halvefinaliste in 2018, begon sterk, maar de Russische Veronika Kudermetova (29) bleek uiteindelijk toch een maatje te groot: met 1-6, 6-3, 6-1 haalde zij voor het eerst de kwartfinales op een Grand Slam-toernooi.

Kudermetova neemt het in de strijd om een halvefinaleplek op tegen een landgenote: Daria Kasatkina (20) stuurde de als 28e geplaatste Camila Giorgi met 6-2, 6-2 overtuigend terug naar Italië.