Roland Garros: Medvedev en Tsitsipas onderuit, Rublev en Ruud naar kwartfinales

Alle acht kwartfinalisten op Roland Garros zijn bekend in het mannenenkelspeltoernooi en dat leverde nog wat verrassingen op. Waar de top van de plaatsingslijst relatief probleemloos door het toernooi ging, raakte men er in de achtste finales ineens twee kwijt.

De als tweede geplaatste Rus Daniil Medvedev stoomde lekker door naar de laatste zestien, maar daarin was het in rap tempo klaar. De Kroaat Marin Cilic (20) had niet meer dan een uur en drie kwartier nodig om de Rus met 6-2, 6-3, 6-2 naar huis te sturen.

Holger Rune pakte in april zijn eerste ATP-titel, door in de finale in München de Nederlander Botic van de Zandschulp te kloppen. In zijn tweede Grand Slam-toernooi doet de 19-jarige Deen het ook geweldig: hij stond nog geen set af en stuurde nu Stefanos Tsitsipas naar huis. De Griekse finalist van vorig jaar (4) maakte één set kans, maar dat was het dan ook wel: 7-5, 3-6, 6-3, 6-4 en de stunt was compleet.

Cilic neemt het in de kwartfinales op tegen een volgende Rus. Andrey Rublev, als zevende geplaatst, zag bij een kleine voorsprong hoe de Italiaanse nummer elf Jannik Sinner in de derde set op moest geven: 1-6, 6-4, 2-0.

Rune's tegenstander wordt een Scandinavisch onderonsje. Casper Ruud uit Noorwegen, de nummer acht van de plaatsingslijst, moest één set inleveren bij de Pool Hubert Hurkacz (12), maar kwam verder zonder problemen door de achtste finales: 6-2, 6-3, 3-6, 6-3.