FOK! Wat een weer!: later stevige buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Moggé!  

Ik moet eerlijk zeggen dat het ondanks de lage temperaturen toch best prima te doen was buiten. Dat komt vooral omdat er weinig wind stond en dat scheelt toch al snel een borrel op een slok. Er waren wel een aantal buien actief. Met name in de ochtend en het begin van de middag. Op de radar leek het allemaal vrij licht, maar ze bleven wel een tijdje boven dezelfde locatie hangen. Uiteindelijk viel er her en der zo'n 2 tot 4 mm. 

In de middag begon de bewolking langzaam te breken en kregen we de zon deels te zien. Er was wel hoge bewolking aanwezig en boven land ontstonden nieuwe stapelwolken die zich ook een beetje gingen uitsmeren. Dus niet iedereen kreeg evenveel zon te zien. 

Inmiddels is het het ook boven land aan het opklaren en zullen de stapewolken snel gaan verdwijnen. Vannacht blijft er dan alleen wat hoge bewolking over. In het noordoosten kan het zowaar afkoelen tot rond de 3 graden. Elders in het land blijft het duidelijk zachter. Er zijn plekken waar het niet verder afkoelt dan 8 graden. 

Morgen beginnen we de dag dan prima. Er is veel ruimte voor de zon en met weinig wind en oplopende temperaturen is het uitstekend weer om buiten te zijn. Er ligt echter een behoorlijke adder onder het gras...

De invloed van een depressie leek de afgelopen dagen dermate beperkt te blijven, dat wij er in principe geen last van zouden krijgen. Momenteel is de situatie behoolijk veranderd en gaan wij er zeker wat van meepikken.

Als eerste onstaan er in de middag stapelwolken en doordat de onstabiliteit dan ook vrij snel toe gaat nemen zullen er zich dan ook buien gaan ontwikkelen. Ik denk in eerste instantie met name landinwaarts. Onweer is daarbij ook mogelijk. Toch moet ik er wel bij zeggen dat de temperaturen wel wat te laag zijn voor heel heftige buien. Toch kan er lokaal best wel een bak water gaan vallen. Niet overal, maar toch.

Vervolgens komen er twee buienstoringen over. Ook in het westen kan het dan even flink gaan plenzen. De kans op onweer hierbij is behoorlijk groot. Ook windstoten wil ik zeker niet uitsluiten en dat kan tamelijk fors uitpakken, en dat komt omdat er overdag heel weinig wind staat. Dit is dus zeker een factor om rekening mee te houden. Deze buiengebieden trekken van zuidwest naar noordoost over het land. Ik denk dat het hele gebeuren rond of net na de avondspits gaat plaatsvinden. 

Overdag staat er dus heel weinig wind en de temperaturen zijn iets hoger dan vandaag. Op het strand is het met 16 graden nog niet echt aangenaam, maar dieper landinwaarts wordt het al snel een graad of 20. 

Ook in de loop van woensdag onstaan er weer een aantal buien.

Tot morgen!  

Holsterturm (Foto: qltel)

Een schitterend uitzicht vanaf de Holsterturm bij Nieheim. Voor de onweerschasers een ideale plek! (Foto: qltel)  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!