Frijns en co winnen 24 uur van de NŁrburgring

De 50e editie van de 24 uur van de Nürburgring is zondag gewonnen door het Audi Sport Team Phoenix met de Nederlander Robin Frijns, de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde en de Belgen Dries Vanthoor en Frederic Vervisch.

Het team van de #15 Audi zat op de eerste twee uur na vrijwel de hele race voorin en nam gedurende de nacht de leiding in handen. Op de zaterdagavond ging het nog bijna fout, terwijl het voor de #1 Porsche wél fout ging: Dries Vanthoor en broer Laurens Vanthoor waren in duel, waarbij Laurens in zijn Porsche - de titelverdedigers - hard in de muur klapte.

In de avond en nacht vielen er flink wat kanshebbers weg, waaronder beide sterke BMW's van ROWE Racing en de #90 Aston Martin. Uiteindelijk ontstond een heerlijke strijd tussen de Audi en de #3 Mercedes, met na 21 uur racen minder dan één seconde verschil tussen de twee auto's.

Op zondagmiddag vielen er wat druppels, zo nu en dan wat meer, en daar was de Audi beter tegen bestand. Men breidde de voorsprong langzaam maar zeker weer uit en won na 159 ronden op de ruim 25 kilometer lange Nordschleifde, 55 seconden voor de #3 Mercedes GetSpeed, wiens teamgenoten in de #4 als derde eindigden op ruim drie minuten.