Excelsior na drie jaar terug in de eredivisie na krankzinnig duel tegen ADO

Excelsior is na een krankzinnig duel terug in de eredivisie. De Rotterdamse ploeg maakte een 3-0 achterstand goed, in de verlenging kwam Excelsior ook nog eens achter en ook dat maakte ze goed, waarna ze na penalty's alsnog wisten te winnen en na drie terug zijn in eredivisie.

ADO Den Haag leek op weg naar de eredivisie. Met nog twintig minuten te gaan en een 3-0 voorsprong moest Den Haag met tien man verder. Er leek nog weinig aan de hand en langs de kant verzamelde een hoop ADO-fans om de promotie te vieren, maar binnen een kwartier draaide Excelsior de wedstrijd om. Binnen een kwartier tijd maakte de Rotterdamse ploeg gelijk en moesten de verlengingen de beslissing brengen.

Ook daar kwam ADO op voorsprong, maar net zoals in de reguliere speeltijd kwam Excelsior langszij en moesten penalty's de beslissing brengen. Excelsior ging bij strafschoppen als eerste de fout in. Direct na de misser zou ook ADO missen. Het bleef lang spannend en bij een 8-7 stand in het voordeel van de Rotterdamse ploeg ging ADO nogmaals in de fout, waardoor Excelsior na drie weer terug is in de eredivisie. Voor ADO den Haag wacht nog minimaal een jaartje in de Keuken kampioen divisie.