Hindley wint Giro d'Italia, Sobrero wint afsluitende tijdrit voor drie Nederlanders

Jai Hindley is de eerste Australische eindwinnaar van de Giro d'Italia. Zijn roze trui, die de Australiër van BORA-hansgrohe zaterdag in de laatste bergetappe veroverde, kwam in de slottijdrit van 17,4 kilometer in Verona niet meer in gevaar. De dagzege ging naar Matteo Sobrero. De Italiaans kampioen tijdrijden bleef drie Nederlanders voor: Thymen Arensman, Mathieu van der Poel en Bauke Mollema.

De Ronde van Italië sloot af in Verona met een tijdrit van 17,4 kilometer. Matteo Sobrero was veruit de snelste over het parcours. De Italiaans kampioen tijdrit was een kleine halve minuut sneller dan Thymen Arensman, die beslag legde op de derde plaats. Mathieu van der Poel zou de derde tijd noteren, maar was daarbij wel een 40 seconden langzamer dan Sobrero. Bauke Mollema reed ook een knappe tijdrit en kokte de vierde tijd, alleen moest hij wel meer dan een minuut toegeven.

De dagzege was dus voor Sobrero, maar daarnaast was het ook nog uitkijken naar de strijd tussen de podiumkandidaten. In de slottijdrit kwam Jai Hindley niet in de problemen en zorgde voor zijn eerste eindoverwinning in een grote, daarnaast zorgde de Australiër ook voor de eerste eindwinst voor Australië in de Giro d'Italia. Richard Carapaz legede beslag op plek twee, voor Mikel Landa. Vicenzo Nibali en Pello Bilbao maakte de top vijf vol.