FOK! Wat een weer!: vleesch noch visch

weerbanner (Foto: FOK.nl)

YoYo!  

Het is fris, nee het is gewoon koud. Niet alleen aan de grond, maar ook hogerop in de atmosfeer. Dat leverde toch wel een tamelijk unieke situatie op voor de tijd van het jaar. De kou in de bovenlucht stroomde dankzij een noordwestelijke stroming ook over het al enigszins opgewarmde water van het IJsselmeer. 

Daardoor kreeg je een soort van kust-convergentie-effect. Dit zie je eigenlijk alleen pas gebeuren vanaf eind augustus en dan zo verder in de herfst. De combinatie van koude bovenlucht en vrij warm water leverde behoorlijke intensieve en ook langdurge buien op in met name Flevoland.  Ze trokken in een straat over de provincie heen. Op de luchthaven van Lelystad viel bijna 23 mm en stations in de omgeving daarvan kwamen zelfs rond de 30 mm uit. Gezien de situatie mag dat best tellen.  

Uiteindelijk kreeg een groot deel van het land met de buien te maken. De ene plek wat meer dan de andere. Zo her en der waren er uiteindelijk ook wel elders enkele uitschieters richting de 10 mm. Alhier viel er slechts 3 mm. 

De buienkaravaan trok daarna verder naar het zuiden toe en vanuit het noorden klaarde het ook een beetje op. Stralend weer is het echter niet geworden. Inmiddels komen er weer wat nieuwe buien het land in, maar die zijn niet zo heel zwaar.

Ook vannacht valt er hier en daar nog een bui. Verder is het meest half tot zwaar bewolkt. De minima liggen tussen de 4 en 8 graden. Ook dat is best wel fris. De noordwestelijke wind neemt wat af.

Morgen hebben we eigenlijk hetzelfde vleesch noch visch weer als vandaag. Er zijn alleen wat minder buien en diegene die er zijn vallen vooral in de noordelijke provincies. 

Ook de temperaturen blijven nog ver ondermaats met 12 tot 15 graden. De noordwestelijke wind is meest matig van kracht.

Eigenljk prima weertje voor een straftraining voor de spelers van Vitesse. En dan mag best de zweep erover voor diegene die zich er niet voor kunnen opladen.  

Ik vertelde gisteren dat het in de loop van de week warmer ging worden. Nee dus. Dit feestje gaat niet door. Het kwik loopt wel iets op, maar méér dan 20 graden lijkt er voor de meeste plaatsen niet in te gaan zitten. Verder blijft het ook op de meeste dagen droog. 

Au revoir!  

Ansichtkaart (Foto: Pukeko)

Net een ansichtkaart! Een schitterende foto van het mooie stadje Enkhuizen. (Foto: Pukeko) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!