Guevara wint Moto3-race Mugello na zinderende finish tůch niet

Op het circuit van Mugello is zondagochtend de Grand Prix van Italië in de Moto3 verreden. Het werd grotendeels een klassieke Moto3-race, waarbij pas in de slotfase het kaf van het koren gescheiden werd.

Deniz Öncü vertrok vanaf poleposition, Daniel Holgado en Dennis Foggia stonden naast de Turk op rij één en Sergio Garcia, Izan Guevara en John McPhee vertrokken vanaf de tweede rij. Öncü behield de leiding bij de start, Diogo Moreira en Guevara volgden en dat trio reed in de openingsronde een beetje weg bij de rest.

Het drietal werd na een paar ronden weer bijgehaald, waardoor we een kopgroep van een kleine twintig talenten hadden. Halverwege de race nam Foggia de leiding in handen, terwijl Riccardo Rossi zich ook netjes naar voren werkte. De leiding van Foggia was geen lang leven beschoren: de Italiaan schoof in z'n eentje onderuit en werd nog nét ontweken door de rest.

Een paar tellen later gingen Holgado en McPhee gezamenlijk onderuit: McPhee viel, Holgado reed er overheen - beiden waren gelukkig in orde. Met een handvol ronden te rijden waren er nog zeven coureurs over in de kopgroep: Guevara, Rossi, Andrea Migno, Garcia, Moreira, Ryusei Yamanaka en de nog aangesloten Tatsuki Suzuki.

In de slotronden streed de groep vol voor de podiumplekken, waarbij Moreira in de laatste bocht iets te enthousiast probeerde op te schuiven: hij ging onderuit. Met een perfect staaltje slipstreamen ging Guevara in de laatste meters nog langs teamgenoot Garcia naar de winst, terwijl Suzuki het podium completeerde.

Update 11.45 uur
Toch niet, de jury besloot om Guevara een plekje terug te zetten: hij was in de slotronde iets buiten de baan getreden en dat mag niet. Garcia wint dus, voor Guevara en Suzuki.