Drugovich wint ook F2-hoofdrace Monaco en verstevigt leiding in titelstrijd

In de straten van Monaco is zondagochtend de hoofdrace in de Formule 2 verreden. Dat was wat boeiender dan de race van zaterdag, waarin eigenlijk helemaal niks gebeurde, vooral doordat de banden het in de slotfase zwaar hadden.

De poleposition was in handen van de in topvorm verkerende Felipe Drugovich, die Theo Pourchaire naast zich had op rij één. Jack Doohan en Jüri Vips startten vanaf de tweede rij, voor Liam Lawson, Enzo Fittipaldi, Marcus Armstrong en Jehan Daruvala - Richard Verschoor moest vanaf de 21e en laatste plek vertrekken.

Lawson kwam bij de opwarmronde niet weg en konden we doorstrepen, Drugovich pakte bij de start de leiding, voor Pourchaire, Doohan, Vips en de sterk vertrokken Dennis Hauger. Na tien ronden was Hauger voorin de eerste die verse banden kwam halen, wat ongelukkige timing leek: negen ronden later zette Amaury Cordeel zijn auto tegen de muur, waardoor de safety car de baan betrad.

Iedereen die nog moest stoppen kwam gelijk binnen: Drugovich, Pourchaire, Vips, Doohan, Fittipaldi en Armstrong werden bij het verlaten van de pitstraat opgehouden door de marshalls die Cordeel's auto op ongelukkige wijze verwijderden, maar de al gestopte Hauger kwam er niet voorbij en sloot achter Armstrong aan op de zevende plek.

Kort na de herstart reed Clement Novalak zijn auto de muur in: safety car. Na de herstart kon Pourchaire ronde na ronde de druk opvoeren bij Drugovich, maar Monaco heeft nou eenmaal weinig ruimte. De banden van Drugovich waren er helemaal aan in de slotfase, maar hij hield het toch vol: de kampioenschapsleider won, voor Pourchaire, Vips, Doohan, Fittipaldi en Armstrong - Verschoor werd keurig twaalfde.