FOK! Wat een weer!: herfstweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Als eerste wil ik hierbij graag collega Ferdy feliciteren. Waarom weet ik eigenlijk niet. Ik heb daar gewoon spontaan zin in. Het zou kunnen zijn dat hij vandaag toevallig jarig is, maar zoals ik al zei weet ik dat niet precies. Ik kan niet in zijn paspoort kijken, wat overigens ook vals kan zijn. Bij deze Ferdy: Proficiat!  

Het weer was niet heel slecht en ook niet heel goed. Er stond veel te veel wind en de temperaturen waren erg bedroevend. De zon scheen wel flink, hoewel ik natuurlijk hier voor mijn eigen locatie spreek. In het binnenland was er wel degelijk meer bewolking aanwezig. Het is ook niet helemaal droog gebleven, maar veel buien waren er ook weer niet. ( Ik zou zo dichter kunnen worden. )

Inmiddels komen er wel wat meer buien opdraven en dat proces zet zich de komende uren verder voort. Ik denk wel dat het voornamelijk om regenbuien gaat. De kans op onweer en hagel is heel erg klein. Dat komt omdat de onstabiliteit daar net niet groot genoeg voor is. Héél sporadisch zou het kunnen, want de eventuele regenbui kan best wel intensief zijn. 

Morgen hebben we dan echt het dieptepunt. De temperaturen liggen dan zo tussen de 11 en 14 graden. Zacht winterweer of koel herfstweer. U mag kiezen. Volle terrassen hebben we morgen dus waarschijnlijk niet. Voeg daarbij de ideale windrichtng... noordelijk dus... en het feest is helemaal compleet.

Beterschap is gelukkig in zicht. Het gaat niet zo heel snel, maar maandag is het al iets zachter, terwijl we vanaf dinsdag gelukkig weer wat normalere kwikstanden te zien krijgen. Misschien rent het kwik in het midden van de week wel weer richting 25 graden.

Qua weerbeeld is het wel wat onzeker. Stabiel lijkt het niet te worden, omdat de overgang tussen kil en warm erg dichtbij komt te liggen. De kans op erg vervelend kil weer in het westen is dus zeker aanwezig, terwijl de horeca in het binnenland goede zaken doet. Uiteraard zal dat ook gevolgen hebben voor het weerbeeld. Eind van de dag een paar stevige donderbuien in het binnenland, terwijl de buienliefhebbers in het westen..... hmmz.... niet aan denken maar.  

Fijn weekend!  

Groen5 (Foto: Charged)

Je zou het tussen al dit groen niet zeggen, maar dit is de buurt van een stad. (Foto: Charged)


Dit is het Arboretum in Zuid-Oost Beemster. Het ziet er wat merkwaardig uit zo. (Foto: Pukeko)
Dit is het Arboretum in Zuid-Oost Beemster. Het ziet er wat merkwaardig uit zo. (Foto: Pukeko)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!