Vluchter De Bondt wint achttiende rit Giro d'Italia

Dries De Bondt heeft de achttiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Belg van Alpecin-Fenix was de snelste van een kopgroep van vier. Alpecin-Fenix was de snelste van een kopgroep van vier. De roze leiderstrui van Richard Carapaz werd geen moment bedreigd. De Ecuadoraan van Ineos hield de voorsprong van drie seconden vast op Jai Hindley.

Na verschillende bergetappes stond vandaag weer eens een makkelijke rit op het programma. Maar voordat de renners vertrokken moest de nummer vier van het algemeen klassement opgeven. Joao Almeida was positief getest op corona.

In de rit over 156 kilometer van Borgo Valsugana naar Treviso kregen we een kopgroep van vier, met Edoardo Affini, Davide Gabburo, Magnus Cort Nielsen en Dries De Bondt. De kopgroep kreeg nooit veel ruimte, maar toch wist de kopgroep van vier verrassend uit de greep van het peloton te blijven.

Cort Nielsen kreeg hier een gouden kans om een ritzege te pakken. De Deen was op papier duidelijk de snelste, maar kon het niet afmaken. De Bondt en Affini sprintten om de zege en de Belg was net iets sneller dan de Italiaan van Jumbo-Visma.

Vrijdag en zaterdag staan er twee klimetappes op het programma in Italië. Zondag wordt de Giro afgesloten met een tijdrit in Verona.