Roland Garros: Schuurs dubbelt dubbel door, ook Haase verder

Op Roland Garros heeft tennisster Demi Schuurs een uitstekende dag achter de rug. Zowel in het damesdubbelspel als in het gemengd dubbelspel speelde de Nederlandse zich naar de tweede ronde van het Grand Slam-toernooi.

Samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk opende Schuurs haar damesdubbeltoernooi met een partij tegen Nuria Parrizas en Katarzyna Piter. Het Spaans-Poolse duo probeerde het wel, maar was uiteindelijk geen partij voor de als vijfde geplaatste Schuurs en haar kompane: 6-0, 6-3.

Met Matwé Middelkoop opende Schuurs ook het toernooi in het gemengd dubbelspel, waarin ze het opnamen tegen het Amerikaanse duo Jessica Pegula/Austin Krajicek. Dat was aanvankelijk wat spannender, maar in set twee werd het soepel afgemaakt: 7-6 (6), 6-2.

In het mannenenkelspel begon Robin Haase samen met de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen aan het toernooi, waarbij de Franse wildcardspelers Hugo Gaston en Gilles Simon met 6-3, 6-1 opzij werden gezet. Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut uit Frankrijk, als derde geplaatst, sneuvelden al gelijk: de Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen waren met 6-4, 6-7 (5), 6-3 te sterk.