Feyenoord moet Conference League laten aan AS Roma

Feyenoord is er woensdagavond niet in geslaagd om de Conference League te winnen. In de finale verloren de Rotterdammers met 0-1 van AS Roma. Nicolò Zaniolo maakte in Tirana het enige doelpunt van de avond.

Feyenoord begon met Justin Bijlow in het doel, die net op tijd hersteld was van zijn blessure. Voor de rest koos de Feyenoord-trainer Arné Slot voor de vertrouwde namen. Bij AS Roma begon Henrikh Mkhitaryan in de basis, maar de Armeense middenvelder viel na een kwartier alweer uit met een blessure.

De eerste helft tussen AS Roma en Feyenoord gebeurde er weinig. AS Roma liet Feyenoord in balbezit, maar in de 45 minuten konden de Rotterdammers niets creëren tegen de Italianen. Na ruim een half uur kwam Roma op voorsprong via Nicolò Zaniolo. De Italiaanse aanvaller kon net aan buitenspel ontsnappen, waarna hij knap afwerkte.

In de tweede helft kwam Feyenoord goed uit de startblokken. In de eerste vijf minuten waren de Rotterdammers dicht bij de gelijkmaker. Vanuit een corner trof Gernot Trauner de paal en daarna redde Rui Patrício knap op een inzet van Guus Til. Feyenoord bleef doordrukken in het begin van de tweede helft en na een mooie aanval schoot Tyrell Malacia hard op doel, maar opnieuw kon Rui Patricio zijn ploeg op de been houden. De Portugese doelman had daarbij wel het geluk van de paal.

Daarna viel Feyenoord weer terug en waren er nauwelijks kansen voor de Rotterdammers, al was Bryan Linssen in blesuuretijd nog dicht bij de 1-1 na een doorkopbal van Cyriel Dessers. Feyenoord verloor zodoende voor het eerst een Europese finale, terwijl het voor Roma de eerste winst was in een Europese finale.