Eerste World Cup-zege klimmer Schalck, Grossman weer oppermachtig

Voor de liefhebbers nog even een blik op afgelopen zondag, want in Salt Lake City werd volop gestreden in de World Cup sportklimmen. Dit keer stonden er boulderwedstrijden op het programma: vier boulders - 'problemen' - die opgelost moesten worden door de top te bereiken, in zo min mogelijk pogingen.

Mannen
De strijd om de overwinning ging tussen twee mannen: Mejdi Schalck uit Frankrijk en de Japanner Yoshiyuki Ogata, de World Cup-eindwinnaar in het boulderen van vorig jaar. Na drie van de vier boulders stonden ze beiden op drie tops, maar Schalck had minder pogingen nodig gehad en dat bleef zo: met een indrukwekkend optreden topte hij ook de vierde en laatste boulder, alles bij elkaar had hij negen pogingen nodig gehad voor de vier uitdagingen Na zilver in Salt Lake vorig jaar en brons in Meiringen eerder dit jaar pakte de Franse tiener zo zijn allereerste World Cup-zege. Ogata topte de laatste boulder ook, maar kwam uit op een totaal van elf pogingen, zijn landgenoot Rei Kawamata werd met drie tops derde.

Vrouwen
Bij de vrouwen stond er net als eigenlijk het hele jaar geen enkele maat op Natalia Grossman. De Amerikaanse topte als enige finaliste alle vier boulders en maakte het in stijl af door de laatste zelfs te flashen: in één keer naar de top. Landgenote Brooke Raboutou begon niet geweldig, maar met drie tops in een handvol pogingen werd ze toch tweede, voor de Japanse Miho Nonaka, die voor haar drie tops negen pogingen nodig had tegen de vijf van Raboutou. Ook Jessica Pilza topte drie boulders, maar die had daar zestien pogingen voor nodig en dus werd zij vierde.