Roland Garros: Medvedev soepel door, Tsitsipas knokt en einde carrière Tsonga

De eerste ronde van het mannenenkelspel op Roland Garros zit er alweer op en ook op de laatste eersterondedag vielen er geen al te grote slachtoffers, in elk geval wat de top-10 betreft. Twee van de echte toppers kwamen in actie, beiden zijn door.

De als tweede geplaatste Rus Daniil Medvedev nam het op tegen Facundo Bagnis uit Argentinië en daar had de US Open-winnaar van vorig jaar geen al te grote moeite mee: in een goede anderhalve uur rekende Medvedev met drie keer 6-2 af met Bagnis.

Stefanos Tsitsipas had het een stuk lastiger. De als vierde geplaatste Griek, die toch gezien wordt als een van de vier voornaamste titelfavorieten, had aanvankelijk grote moeite met Lorenzo Musetti. De Italiaan won de eerste twee sets, maar Tsitsipas draaide het toch om en na ruim 3,5 uur kon hij alsnog als winnaar gaan douchen: 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2.

Er kwamen nog twee andere top-10-spelers in actie: de Rus Andrey Rublev (7) won met 6-7 (5), 6-3, 6-2, 6-4 van Kwon Soon-woo uit Zuid-Korea, terwijl Jo-Wilfried Tsonga's carrière tot een einde kwam. De Franse oud-wereldtopper, met een wildcard toegelaten tot zijn afscheidstoernooi, verloor in een prima pot met 6-7 (6), 7-6 (4), 6-2, 7-6 (0) van de Noorse nummer acht, Casper Ruud.