Downhillers storten zich van drijfnat World Cup-parcours in Schotland

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want in de Schotse Hooglanden werd er gestreden in de World Cup mountainbiken en wel op de downhill. Men keerde na drie jaar terug in het drijfnatte Fort William en dat werd een lekkere modderboel.

Vrouwen
Nina Hoffmann mocht relatief vroeg naar beneden, maar de Duitse liet zien totaal geen angst te kennen voor het modderige en glibberige parcours. Ze stortte zich de lange afdaling in en kwam met een dikke voorsprong aan de finish. Er kwam er maar één een beetje in de buurt: Camille Balanche, die in 2020 in de bagger van Leogang wereldkampioene werd, werd op 3,615 seconden tweede, voor de Française Myriam Nicole (+7,172).

Mannen
Met nog een flinke lijst toppers te gaan gooide Thibaut Daprela zich naar beneden en dat deed de jonge Fransman op zijn kenmerkende, spectaculaire wijze. Het leverde hem een geweldige tijd op, waar iedereen zich lange tijd op stuk zou bijten. Er was er toch één die sneller ging: land- en teamgenoot Amaury Pierron dook nog eens 0,469 seconden onder Daprela's tijd door en pakte wederom de winst, de Britse favoriet Laurie Greenland moest op 0,916 seconden genoegen nemen met plek drie, twee honderdsten van een seconde voor Benoit Coulanges uit Frankrijk.