FOK! Wat een weer!: koel en enkele buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Moj'n!  

De weerkaarten zien er niet goed uit. Althans niet voor de mensen die van een zonnetje en warme temperaturen houden. Er komt weer een noordelijke stroming te staan die continue frisse lucht naar ons land doet stromen. Morgen vallen er daarbij nog een aantal buien, maar daarna wordt er voorlopig geen neerslag meer verwacht. Er komt wel wat meer zon, maar zeker geen stralende dagen. 

Bij schrijven regent het op vrij veel plaatsen en landinwaarts kan daarbij ook nog onweer voorkomen. Plaatselijk valt er vrij veel neerslag, maar echt heftige verschijnselen verwacht ik niet meer. Terwijl ik dit weerbericht een uur later bijwerk, is er in die tijd ruim 11 mm gevallen hier.  

Vannacht klaarde het langzaam op en werd het droger.  De minima lagen rond de 10 graden. 

Vandaag schijnt de zon regelmatig en vallen er verspreid in het land nog enkele buien. Onweer verwacht ik daarbij niet. De noordelijke wind is matig tot vrij krachtig. Het kwik loopt hierbij op tot maximaal 17 graden in het binnenland. 

Tot ziens!  

Jagersplas (Foto: DJMO)

Dit is de Jagersplas nabij Zaandam. Een prachtige en rustieke foto tijdens de voorlopig laatste aangename ochtend. (Foto: DJMO) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!