Peskov: 'ex-diplomaat Bondarev is tegen Rusland'

Boris Bondarev, een ervaren Russische diplomaat bij de Verenigde Naties in Genève heeft ontslag genomen vanwege de schaamte voor de 'agressieve oorlog' en de gedragingen van zijn land in Oekraïne.

Update 24 mei 15.00 uur:
Het Kremlin heeft afstand genomen van de VN-diplomaat Boris Bondarev, de Russische nadat hij zijn ontslag de Verenigde Naties in Genève had ingediend. "We kunnen alleen maar zeggen dat de heer Bondarev ons niet meer vertegenwoordigt- eerder dat hij tegen ons is", aldus Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov, volgens het persbureau Interfax.

Peskov zei: "Bondarev veroordeelde de acties van de Russische leiding terwijl deze acties worden gesteund door vrijwel de gehele bevolking van ons land. Dit betekent dat deze man zich heeft uitgesproken tegen de algemeen heersende mening van Rusland". 

Eerdere berichtgeving:
In de 20 jaar van zijn diplomatieke carrière heeft hij verschillende wendingen in het Russische buitenlands beleid meegemaakt, legt Boris Bondarev uit, die onlangs de rol van Rusland behandelde op de ontwapeningsconferentie in Genève. "Maar ik heb me nog nooit zo geschaamd voor mijn land als op 24 februari van dit jaar", schreef hij. Op deze dag begon de Russische invasie van Oekraïne. "Als ambtenaar moet ik hier een deel van de verantwoordelijkheid voor dragen. En dat wil ik niet", vervolgde Bondarev.