Van de Zandschulp en Griekspoor door naar volgende ronde op openingsdag Roland Garros

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Op het tweede grandslamtoernooi van het jaar was Van de Zandschulp in vier sets te sterk voor Pavel Kotov, terwijl Griekspoor ook in vier sets won van Alejandr Davidovich.

Botic van de Zandschulp als 26ste geplaats op Roland Garros moest het in de openingsronde opnemen tegen een qualifier. De Nederlander won overtuigend de eerste set. Daarna ging het moeizamer voor van de Zandschulp en moest ook de tweede set laten aan Pavel Kotov. Halverwege de derde set nam de 26-jarige Nederlander afstand en won vervolgens ook de vierde set: 6-3, 3-6, 6-3, 6-2. In de tweede ronde op tegen de Italiaan Fabio Fognini of de Australiër Alexei Popyrin.

In tegenstelling tot Van de Zandschulp had Tallon Griekspoor. Hij moest het in de openingsronde opnemen tegen Alejandro Davidovich Fokina. De Spanjaard had onlangs nog de finale gehaald op het masterstoernooi van Monaco en stond vorig jaar hier nog in de kwartfinale. In de eerste set had Griekspoor ook weinig in te brengen tegen Davidovich Fokina en die set ging verloren met 2-6. Daarna draaide de Nederlander de rollen om en pakte set twee met 6-0. In de derde set kon hij bij 5-3 de set uitserveren. Dat lukte niet, maar brak direct de service van de Spanjaard, waardoor de derde set alsnog naar Griekspoor ging. In de vierde set had hij genoeg aan een break op 4-3 en won zo in vier sets: 2-6, 6-0, 6-4, 6-3.