FOK! Wat een weer: ter vervanging van

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo! 

Uw vaste weerman is verhinderd maar om u niet in de kou te laten staan, een kort weerbericht vers van het KNMI. Maar maakt u zich geen zorgen, later vandaag zal hij alles van gister bespreken wat er zoal is geweest in de atmosfeer.

In het oosten is het eerst nog bewolkt met plaatselijk wat regen. Van het westen uit klaart het op, wel ontstaan stapelwolken. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C aan zee tot 20°C in het zuiden. Er staat een overwegend matige westenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind in de ochtend nog vrij krachtig.

In de nacht naar zondag is er weinig bewolking en er ontstaan vooral in het noorden en westen mistbanken. De minima liggen tussen 11°C aan de kust en 4°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zwak uit zuid tot oost.

Overdag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. In de avond trekken in het zuiden enkele hoge wolkenvelden over. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in het zuiden. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidoosten.

Mooie zonsondergang (Foto: Pukeko)

Een mooie zonsondergang in de omgeving van Wormerveer. (Foto: Pukeko)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!