Moeder natuur deed en doet haar ding

Moeder natuur laat even zien dat ze er nog is. Wekenlang was het vrij rustig, stabiel en saai weer. Gister en vandaag was dat echter anders. 

Gister was er in Wageningen een spectaculaire wolkenpartij te zien, liep in Arnhem presikhaaf een spoortunnel onder water en was er ook in Apeldoorrn overlast. In Noord-Brabant waren tientallen schademeldingen. Code oranje, dat voor een deel van land geldde was om 16:00 afgelopen, daarna gold code geel voor het oosten. Ook kwam het bericht dat er tornado's konden voorkomen vandaag.

Het is zeker gaan spoken in Limburg. In Beek zijn daken van huizen gewaaid door een mogelijke valwind of tornado, de filelengtes namen toe bij Geleen, is te zien via een cam van Rijkswaterstaat en verschillende treinen zijn uitgevallen. Ook staan straten blank door een wolkbreuk, wat gister in Doetinchem ook gebeurde waarbij het water aan de binnenkant van de muren liep. In het westen is het minderc heftig, maar wel meer neerslag. 

Het onweer treft Duitsland, met name het noordwesten van het Ruhrgebied. Rond de grens vn België en Luxemburg  gaat heet ook flink tekeer. Daar zullen wij echter geen last van kriijgen, gezien het naar het noordoosten trekt.