Greedfall 2 en WRC Generations in de maak bij Nacon

Na het succes van Greedfall, dat meer dan twee miljoen exemplaren verkocht, heeft uitgever Nacon aangekondigd dat er samen met ontwikkelaar Spiders aan een nieuw deel gewerkt wordt. Daarnaast werkt het Franse gamebedrijf samen met ontwikkelstudio Kylotonn aan een nieuwe WRC-rallygame.

Greedfall was een verrassend uitgebreide fantasy-RPG die verscheen in 2019 en inspiratie haalde uit games als Dragon Age en The Witcher. De game kreeg geen onaardige recensies, al vonden wij het hier op FOK! ook weer niet fantastisch, met name vanwege de wat saaie boodschapper-quests en het vele onnodige heen en weer gereis. Desalniettemin deed de game ook veel goed, het had een solide vechtsysteem, merkbare consequenties van in-game keuzes en de onderlinge relaties met je companions en andere factions zaten goed in elkaar.

Het tweede deel is een prequel en speelt zich drie jaar voorafgaand aan het eerste deel af. Je speelt nu als een native van Teer Fradee die is meegevoerd naar een nieuw onbekend continent genaamd Gacane, waar de kolonisten vandaan komen. in deze oude wereld, gehavend door oorlog en de Malichor-plaag, moet je je vrijheid weer terug zien te krijgen. Centraal staan weer de meerdere mogelijkheden om uitdagingen te overwinnen: diplomatie, sluwheid of een ouderwets robbertje knokken. Greedfall 2 moet in 2024 verschijnen voor pc en consoles.

WRC Generations keert na seizoen 2022 terug naar de wereldberoemde rally van Zweden. Met nieuwe solo- en online content, carrière-opties om je hybride auto's te managen, een competitiespeltype, een verbeterd teamsysteem en een vernieuwde versie van de livery-editor met ditmaal de mogelijkheid om ze te delen. WRC Generations is verkrijgbaar vanaf 13 oktober 2022 voor pc en consoles (oude en nieuwe generatie).