Italië: 'geparkeerde' auto rijdt schoolplein op, één dode en vijf gewonde kleuters

In de Italiaanse stad L’Aquila is een auto zonder handrem van een heuvel gereden, door een ijzeren hek heengereden en op de speelplaats van een kleuterschool terechtgekomen. Een kind (4) dat op het plein aan het spelen was, overleefde dat ongeluk niet. Vijf andere kinderen raakten gewond. Zo meldt het AD.

Bij het ongeval raakten 6 kinderen gewond waarvan een jongen is overleden, ondanks reanimatiepogingen in het ziekenhuis. De auto die de speelplaats opreed was een Passat met een jongen erin die niet ouder was dan 10 jaar. De moeder had hem alleen gelaten in de auto, geparkeerd op de straat terwijl zij zijn broertje ging ophalen van de kleuterschool. Onderzocht wordt of de auto uit zichzelf is gaan rijden of dat de jongen ergens aan heeft gezeten waardoor de auto in beweging kwam.

Er waren op dat moment meer dan 12 kinderen op de speelplaats aanwezig, toen rond 14.30 uur de auto door het hek brak. Naast de aangereden kinderen zijn er nog andere kleintjes die in shock verkeren en schrammen hebben opgelopen tijdens hun vluchtpging om weg te rennen voor de aanstormende auto.