FOK! Wat een weer!: opnieuw temperatuursverschillen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Boe!  

Daar zijn we weer! Hoe maakt u het vandaag? Ik maak het ook, maar als ik vertel wat ik maak verklap ik mijn geheim.  

Gisterochtend was het op veel plaatsen maar een bewolkte bedoening. Een zwakke storing waar ik het gisteren over had kwam uiteindelijk een stuk noorderlijker te liggen dan gedacht. Plaatselijk viel er ook wat lichte regen uit. Uiteindelijk kwam de zon er wel door, maar er bleven ook momenten met bewolking over. Het was wel bijzonder warm en ook wel benauwd. In het westen wist het kwik tot rond de 24 graden op te lopen, maar in het binnenland werd het al gauw 27 graden. 

In de loop van de nacht verschijnen er weer wat nieuwe wolkenvelden en als er een drupje regen valt, dan zal dat alleen in Zeeland zijn. Het wordt ook een zeer zachte nacht met minima tussen de 13 en 16 graden.

Het westen leek de warmste dag wel gehad te hebben. Vandaag steekt er in de loop van de ochtend een zeewind op en die kan toch wel een eindje landinwaarts komen. Een graad of 21 op het strand tot 23 in Amsterdam zit er dan ook niet in. Op de Wadden blijft het zelfs nog iets koeler. Elders in den lande komen we uit op waarden tot maximaal 27 graden.

De zon is zeker van de partij en ik denk ook meer dan gisteren. Er gaan ook stapelwolken ontstaan en met name net over de grens neemt de buienkans snel toe. Langs de oostgrens kunnen er ook een paar ontstaan, maar de echt zwaardere buien zijn voor Duitsland. Dat gebeurde gisteren ook al. Toen viel er op sommige plaatsen ruim 70 mm. Ook het onweer lijkt net buiten onze grenzen te blijven, maar ik sluit het niet helemaal uit. 

Donderdag begint zonnig en in het binnenland zomers warm, maar de lucht wordt duidelijk onstabieler. De kans op een stevige onweersbui neemt dan ook toe. Het ziet er nu naar uit dat opnieuw de oostelijke en zuidelijke helft van het land daar goede kandidaten voor zijn. Ik vrees echt met grote vreze voor de noordwestelijke helft van het land, aangezien daar ook donderdag een gerede kans bestaat op zeewind. 

Ik weet daar morgen uiteraard meer over te vertellen.  

Tot dan.  

ZonsopkomstP (Foto: Spylacopa_68)
Het was zeer vroeg dag voor Spylacopa_68. Rond 05.40 zag hij deze fraaie lucht in Purmerend. (Foto:Spylacopa_68)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!