Kurt Busch troeft broer Kyle en Larson af

Voor de liefhebbers keren we nog even terug naar de zondagavond, want op de Kansas Speedway werd de Adventhealth 400 verreden in de NASCAR Cup Series. Een prima race, die pas aan het einde beslist werd.

Christopher Bell begon de race vanaf poleposition, Tyler Reddick stond naast hem en pakte vroeg de leiding. Na een spin van BJ McLeod nam Bell de leiding terug, terwijl ook Daniel Suarez goed naar voren kwam. Dat eindigde snel: met twintig ronden in stage één te gaan spinde Suarez de muur in, nadat een wiel los schoot.

Bell had mazzel: tijdens de caution klapte zijn linkerachterband, waardoor hij in elk geval veilig de pitstraat kon bereiken. Met Ricky Stenhouse en Corey LaJoie voorop werd het groen weer gezwaaid, maar Kyle Busch kwam erlangs en won de eerste stage, voor Ross Chastain, Chase Elliott en Reddick.

Met Chastain en Martin Truex voorop kon stage twee beginnen, maar William Byron nam de leiding in handen. Dat duurde niet heel lang: richting de helft van stage twee moest hij met een klapband naar binnen. Kevin Harvick spinde kort daarna en dat leverde een caution op, met taferelen rondom Erik Jones: zijn rechterachterwiel zat vast, na een minuut of tien slijpen en rammen en duwen kreeg men hem éindelijk los.

Kurt Busch pakte de leiding over en won de tweede stage, voor broertje Kyle. Laatstgenoemde kon achteraan aansluiten bij de herstart, want hij reed te hard in de pitstraat. Met Kurt Busch en Ryan Blaney voorop konden we weer door, tot een goede zeventig ronden voor het einde: Elliott's band gaf de geest en hij spinde, caution.

Bij de herstart hadden Kurt Busch en Kyle Larson de leiding, Kevin Harvick en Truex moesten naar achteren nadat ze te hard door de pitstraat reden. Kyle Busch reed zich snel naar plek twee en opende de jacht op zijn broer, tot een langzaam rijdende Harvick voor een caution zorgde. Men maakte er gretig gebruik van om nog even brandstof en banden te halen, waarbij Kyle Busch vóór Larson en Kurt Busch naar buiten kwam.

Met Kyle Busch en Larson voorop konden we weer door voor de laatste 33 ronden, waarbij Larson al snel de leiding pakte. Hij had het even lastig met wat achterblijvers, waardoor Kurt Busch onderdoor kon. Daarbij schampte Larson de muur en kon Busch de leiding overnemen, waarna hij die niet meer af zou staan: Kurt Busch won, voor Larson en Kyle Busch.