Alpine pleit voor terugkeer reservewagen

Het team van Alpine ziet de reservewagen graag terugkeren in de pitboxen. De directe aanleiding hiervoor is de crash van Esteban Ocon tijdens de derde vrije training in Miami. De Fransman schreef zijn bolide af en kon zodoende niet deelnemen aan de kwalificatie.

De Alpine-coureur verloor zijn wagen in de krappe chicane en maakte een flinke smak tegen de betonnen muur. De coureurs hadden de avond ervoor nog bepleit om op de beruchte plek een Tecpro-muur te plaatsen om hierdoor de impact en schade te verminderen. De FIA gaf hier geen gehoor aan en Ocon moest dit bekopen met het missen van de kwalificatie.

De reservewagen is sinds 2008 verboden vanwege kostenbesparingen, maar Alpine-teambaas Otmar Szafnauer pleit nu voor een terugkeer: "We zouden moeten kijken naar de terugkeer van een derde auto. Ik denk niet dat we volledig terug moeten naar de T-car van vroeger, maar dat we de auto moeten kunnen opbouwen met de onderdelen die we al op het circuit hebben. De kosten moeten beheersbaar blijven".