Indiase jongen bevrijd uit flat waar hij leefde met 22 honden

In de Indiase stad Pune is een 11-jarige jongen bevrijd uit een appartement waar hij opgesloten zat met 22 honden. Een hulpverlener zei dat de jongen het gedrag van honden had overgenomen. Zo zou hij bijten naar mensen. Zo meldt de Gelderlander.

Het slachtoffer werd met de hulp van een NGO uit gevangenschap bevrijd en er werd een FIR tegen zijn ouders ingediend op grond van de Juvenile Justice (Care And Protection Of Children) Act, 2000.  De ouders van de 11-jarige jongen zijn in staat van beschuldiging gesteld omdat zij hem samen met een groep van ongeveer 22 zwerfhonden in een flat in Kondhwa zouden hebben opgesloten. 

De districtscoördinator van NGO Childline waarschuwde de politie nadat ze een bericht hadden ontvangen dat een 11-jarige jongen met 20 honden was opgesloten in een flat in Kondhwa. De Childline-functionaris bezocht het huis op 5 mei en ontdekte dat de jongen voor een raam van de flat zat met honden en dat er een vieze stank uit het huis kwam.

Toen de NGO-functionarissen het huis op 9 mei opnieuw bezochten, ontdekten ze dat de ouders naar buiten waren gegaan en dat de jongen in het huis met de dieren was opgesloten.

Anuradha Sahasrabuddhe van de kinderlijn zei: "De buurtbewoners zagen de jongen vaak bij het raam van het appartement... ze vonden hem niet helemaal jopper."

"Toen onze medewerkers naar de plek gingen, was het appartement op slot. Maar we zagen de jongen binnen met ongeveer 22 honden. We kregen later te horen dat vier honden waren gestorven en dat hun karkassen nog in het appartement lagen. Zelfs de uitwerpselen van de honden waren niet opgeruimd. De jongen moest in zeer vervuilde omstandigheden leven..," zei ze.

Sahasrabuddhe zei dat ze vervolgens hulp zochten bij het Kondhwa politiebureau. "De senior inspecteur vroeg zijn ambtenaren om de deur open te breken en de jongen te redden. Maar de politieman die met ons meekwam had er schijnbaar niet veel zin in.... Onze medewerker sprak met de ouders van de jongen en vroeg opnieuw hulp in van de politie. Uiteindelijk zijn ze erin geslaagd om hem te redden. Aanvankelijk was de politie niet bereid om een klacht op te nemen. We brachten toen het Comité Kinderwelzijn op de hoogte van het incident. De ambtenaren van het CWC kwamen tussenbeide en spraken met de politie. Na veel moeite werd dinsdagavond het proces-verbaal in deze zaak opgemaakt."

"De jongen werd lange tijd bij de honden gehouden. We hebben vernomen dat hij de honden was gaan imiteren, waardoor zijn schoolopleiding werd stopgezet. We hebben voorgesteld om de jongen te behandelen en te begeleiden..."

Gevraagd naar de ouders van de jongen, zei Sahasrabuddhe: "De vader van de jongen heeft een winkel. De ouders, de zoon en de groep zwerfhonden bleken samen in het appartement te wonen. Zijn ouders zeiden dat ze van honden houden en ze in huis hadden genomen. De jongen kon bij de honden wonen."

Senior politie-inspecteur Sardar Patil van het Kondhwa politiebureau zei: "We arresteren de ouders van de jongen. De jongen heeft ongeveer twee jaar opgesloten gezeten bij de honden."