Alpine beslist over toekomst Alonso rond Britse GP

Alpine verwacht rond de Britse Grand Prix de knoop door te hakken wie het stoeltje naast Esteban Ocon zal opvullen in 2023. Met het aflopende contract van Fernando Alonso aan het einde van dit seizoen heeft hij concurrentie van reserverijder Oscar Piastri.

Alonso heeft meermaals aangegeven nog lang niet klaar te zijn met de Formule 1 en aast op een contractverlenging. De Spanjaard is het rijden nog lang niet verleerd en lijkt daarmee een sterke kandidaat voor het zitje naast Ocon, wiens contract tot eind 2024 doorloopt. De Franse equipe zit daarmee met een luxeprobleem, want F2-kampioen Piastri klopt inmiddels ook aan de deur. Het Australische talent won in de opstapklassen het een na het andere kampioenschap, maar moet dit seizoen vanaf de zijlijn toekijken.

De geruchten gaan rond dat Alpine overweegt om Piastri te stallen bij Williams. Teambaas Otmar Szafnauer heeft hier echter geen weet van, maar erkent dat het uitlenen van zijn coureur aan een ander team tot de opties behoort: "Ik heb gehoord dat we hem zouden stallen bij Williams, maar daar weet ik niets van. Als we Oscar kunnen uitlenen aan een ander team zou hem dat ten goede komen. Hoe meer hij kan rijden, hoe beter. Daar denken we strategisch over na".

Het Franse team heeft voorlopig nog geen beslissing gemaakt, maar verwacht dit in de zomer te doen. "We hebben er nog niet over nagedacht. Het is ook nog een beetje vroeg, maar we verwachten halverwege juli een beslissing te maken, rond de Grand Prix op Silverstone", verklaarde Szafnauer.