Schietpartij speeltuin Zoetermeer, 8 verdachten opgepakt waarvan 2 weer vrij zijn

Zondagmiddag is een persoon zwaargewond geraakt bij een schietpartij bij de Obrechtrode. Zo meldt Regio15

Update 16 mei 15.00 uur: Nadat er in de omgeving van een speeltuin zondagmiddag 15 mei geschoten werd hielden agenten in totaal acht verdachten aan. Zes daarvan zitten nog vast voor verhoor. Het 17-jarige Leidschendamse slachtoffer ligt in het ziekenhuis en is inmiddels aanspreekbaar.

Bij de politiemeldkamer kwamen omstreeks 14.30 uur meerdere meldingen binnen dat er in de directe omgeving van de speeltuin aan de Paganinirode iemand neergeschoten was. Direct werden meerdere hulpdiensten naar de Paganinirode gestuurd. Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het slachtoffer zetten agenten de omgeving ruim af en werd een grote zoektocht ingesteld naar de verdachte(n). Dezelfde middag nog hielden agenten in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee vier verdachten aan. Twee van hen bleken niets met de zaak te maken te hebben en werden later op de dag weer heengezonden. In de avonduren konden nog eens vier verdachten worden aangehouden. De aangehouden verdachten, Zoetermeerders in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, zitten vast voor verhoor.

Eerdere berichtgeving zondag 15 mei: De schietpartij gebeurde om even na half drie bij een speeltuin in de wijk. Buurtbewoners zouden meerdere knallen hebben gehoord. Er werd daarom groot alarm geslagen.

Meerdere eenheden van de politie, de Koninklijke Marechaussee (KMAR), de ambulancedienst en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam werden met spoed gealarmeerd. Ook vliegt de politiehelikopter boven het incident.

De traumahelikopter is op een veld in de omgeving geland. De politie is in de omgeving aan het zoeken naar de dader en is op verschillende punten in de stad aan het posten.

Het zwaargewonde slachtoffer is door de hulpdiensten in het speeltuintje aan zijn verwondingen behandeld.

Het slachtoffer is daarna met spoed en onder motorbegeleiding van de politie naar het ziekenhuis vervoerd.

Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend. Er zijn meerdere verdachten gevlucht, de politie is naar hen op zoek. Het is niet bekend of het slachtoffer een minderjarige is of hoe het nu met diegene gaat. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek nog gaande is.

Update 18:00 uur: De KMAR heeft op straat één aanhouding verricht. Het arrestatieteam heeft een inval gedaan in een woning aan de Korsakovrode, daar zijn nog enkele verdachten aangehouden. Voor zover bekend zijn er vier personen aangehouden

Later vond er nog een schietpartij plaats in Zoetermeer, er is onderzoek gedaan maar de politie heeft niets aangetroffen.