Fernandez pakt Moto2-zege Le Mans na valpartij teamgenoot

De heren coureurs in de Moto2 hebben zondag de Grand Prix van Frankrijk afgewerkt. Op het circuit van Le Mans was het allemaal wat minder spannend dan bij de jongelingen in de Moto3, maar dat mocht de pret niet drukken.

Poleposition was voor het eerst voor Pedro Acosta, die Jake Dixon en Augusto Fernandez naast zich had, met Albert Arenas, Alonso Lopez en Aron Canet op rij twee. Bo Bendsneyder vertrok van een keurige achtste plek, Zonta van den Goorbergh stond op de 25e startpositie.

Acosta behield bij de start zijn positie, voor Fernandez, Arenas, Lopez en Marcos Ramirez. In het middenveld schoof Fermin Aldeguer weer tegen het asfalt, waarbij de nummer drie in het WK, Tony Arbolino, ook onderuit ging. Voorin checkten KTM-coureurs Acosta en Fernandez uit, Lopez voerde de achtervolging aan.

Dixon was al teruggevallen tot plek acht en na vijf ronden was het helemaal klaar: de Brit lag in het grind. In duel om plek vier ging het ook fout: Arenas en Lopez stuiterden er gezamenlijk vanaf, nadat Arenas een veel te agressieve inhaalpoging op het asfalt probeerde te leggen.

Eindelijk had Acosta het eens lekker voor elkaar, tot tien ronden na de start: hij schoof uit het niks onderuit en kon inpakken. Niet veel later ging Ramirez het grind in, waarna Canet aangevallen en gepasseerd werd door Somkiat Chantra en Cameron Beaubier.

Fernandez had een grote voorsprong te pakken, Canet werkte zich terug naar plek twee en Beaubier probeerde net als Chantra aan te blijven haken. Fernandez pakte op overtuigende wijze zijn eerste zege sinds 2019, Canet hield plek twee vast en Chantra werkte zich toch nog naar het podium.

WK-leider Celestino Vietti reed naar een wat gezapige achtste plek, Bendsneyder werd met een longlappenalty veertiende en Van den Goorbergh eindigde als zeventiende.