Mortara de beste in ePrix op vliegveld Tempelhof Berlijn

Op voormalig vliegveld Tempelhof in Berlijn is zaterdag de eerste van twee Formule E-races dit weekeinde afgewerkt. Dat leverde behoorlijke strijd op, tot en met de allerlaatste bochten van de ruim drie kwartier durende race.

Edoardo Mortara vertrok vanaf poleposition, naast Alexander Sims en voor Antonio Felix da Costa, Jean-Eric Vergne, André Lotterer en Pascal Wehrlein. Nyck de Vries en Robin Frijns moesten het doen met een twaalfde en twintigste startplek op de grid.

Bij de start behield Mortara de leiding, voor Sims, Da Costa, Lotterer, Vergne en Wehrlein. Al vrij snel wist Wehrlein zich voorbij Vergne te rijden, terwijl Sims posities verloor aan Da Costa en Lotterer. Vergne werkte zich terug langs Wehrlein en nam ook Sims te grazen.

De Attack Modes werden in de zes man tellende kopgroep voor het eerst geactiveerd na een klein kwartier, behalve bij Mortara, die de leiding in handen hield. Na bijna 25 minuten begon hij er ook aan, terwijl Stoffel Vandoorne zich bij de leidende groep kwam melden.

Vandoorne werkte zich goed naar voren en nam plek drie in handen, achter Lotterer en leider Mortara, die met tien minuten te gaan zijn laatste Attack Mode activeerde. Die van Lotterer was het eerst op, waardoor Vandoorne en Mortara hem in één keer te grazen namen.

Kort daarop plaatste Mortara een succesvolle aanval bij Vandoorne, dus had hij de leiding terug, terwijl Vergne voorbij Lotterer naar plek drie ging. Met een ultieme poging wist Vergne Vandoorne te pakken, hoewel het duel nog lang niet voorbij was.

Mortara hield vol en pakte de overwinning op overtuigende wijze, Vergne wist Vandoorne van zich af te houden en daarmee was het podium compleet. Lotterer werd vierde, voor Mitch Evans, Wehrlein, Sam Bird en Da Costa. De Vries werd tiende, Frijns twaalfde.