FOK! Wat een weer!: prachtig weekend!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Klapperdeklap!  

Gister was er toch wel een klassieke verdeling tussen west en oost. Langs de hele kust was het met name in de tweede helft van de middag grotendeels helder. In het binnenland ontstond er nog het één en ander aan bewolking. Toch was het hier in Haarlem ook niet helemaal strakblauw, want tot een uur of 4 zat er toch een tamelijk dikke laag Cirrus boven de stad. Daarna loste dat op. Inmiddels schijnt in het overgrote deel de zon volop. 

We staan op het punt om een prachtig weekend te beleven. Vandaag zwakt die vervelende westelijke wind die later naar het noorden ruimt eindelijk eens af, zodat de temperaturen ook in de kustgebieden wat hoger gaan uitpakken. Bij veel zon zal het op Texel met een graad of 18 ook goed toeven zijn. In Utrecht komen we al gauw op zo'n 22 graden uit, en zakken we nog verder naar het zuiden dan zal het in Limburg richting de 25 graden gaan. 

Zondag lijkt ook meestal zonnig te verlopen en dan komen we zelfs op de Wadden boven de 20 graden uit. Landelijk gezien komen we dan tussen de 23 en 28 graden uit. Heerlijk dus.

Later op zondag ontstaan er wel enkele stapelwolken. Ik sluit niet helemaal uit dat er een zeer lokale regen-of onweersbui ontstaat, maar die kans acht ik zeer klein. Ik noem hem wel even.  

In de nacht van zondag op maandag neemt de kans op onweer langzaam verder toe. Op maandag is het warm en broeierig en is de kans op een paar stevige onweersbuien best noemenswaardig. Het is echter nog te vroeg voor details. Het kan alles of niets worden. Ik loop nu wel op de feiten vooruit, maar ik heb nog een heel weekend om excuses te verzinnen.  

Fijn weekend!  

Haarlem1 (Foto: Stephan5)
Een pittig briesje. Verder heerlijk om buiten te zijn. (Foto:Stephan5)

Boot in Wormer (Foto: DJMO)
Een prachtig monument en een even prachtig schip (Foto: DJMO)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!