Vettel: "Twijfel over racen door klimaatcrisis"

Sebastian Vettel zet vraagtekens bij zijn eigen deelname aan de Formule 1 door de huidige klimaat- en energiecrisis. De viervoudig wereldkampioen was openhartig tijdens een gesprek over de energiecrisis bij het Britse Tv-programma Question Time.

Op de vraag of zijn standpunt niet schuurt met zijn rol als F1-coureur erkent Vettel de hypocrisie, maar vertelt dat de twijfels ontstaan wanneer hij niet in de bolide zit: "Ik ben geen heilige. Het is mijn passie om in racewagens te rijden. Iedere keer als ik in de auto stap hou ik ervan. Zodra ik uitstap vraag ik me af of dit iets is wat we moeten doen. Ik stel mezelf veel vragen. Moeten we de wereld rondreizen en energiebronnen verspillen? Moet ik iedere keer het vliegtuig nemen? Niet als ik met de auto kan gaan. Over bepaalde dingen heb ik controle, over andere dingen niet"

Dat de sympathieke Duitser zich de afgelopen jaren steeds vaker uitspreekt over maatschappelijke en klimaatkwesties zijn we inmiddels van hem gewend. "Ik maak me erg zorgen over de toekomst", verklaart Vettel dan ook. "Dus ook over onderwerpen over energie en de weg die we in de toekomst inslaan. Qua energie moeten we onafhankelijk zijn. Daarvoor bestaan al oplossingen".

Vettel: "Twijfel over racen door klimaatcrisis" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Vettel: "Twijfel over racen door klimaatcrisis" (Getty Images / Red Bull Content Pool)