Kerkdijk keert terug bij FC Twente, PSV haalt Worm naar Nederland

Na Inessa Kaagman is donderdag bekend geworden dat zowel de Oranje-internationals Danique Kerkdijk als Siri Worm terugkeren in de Eredivisie. Kerkdijk keert terug bij FC Twente en Siri Worm zal uitkomen voor PSV. 

De 26-jarige verdedigster keert terug bij de club uit Enschede na enkele jaren bij Bristol City en Brighton & Hove Albion in de Engelse competitie. Kerkdijk kwam daarvoor van 2012 tot en met 2017 al uit voor FC Twente. De verdedigster kwam 18 keer uit voor Oranje. Ze maakte deel uit van het Nederlands elftal dat tweede werd op het WK van 2019.

"De afgelopen vijf jaar heb ik mij als persoon en als voetbalster goed kunnen ontwikkelen in Engeland. In die jaren heb ik ook veel dingen gemist zoals tijd doorbrengen met familie en vrienden", laat Kerkdijk weten. "Voetbal is hartstikke leuk, maar ik wil ook graag dicht bij hen zijn. Dat is een van de belangrijkste reden om weer in Nederland te gaan spelen. Bij FC Twente heb ik het altijd naar mijn zin gehad en mooie successen mogen behalen. Het was daarom geen moeilijke keuze om weer voor deze club te gaan spelen."

Siri Worm (30) verlaat Eintracht Frankfurt om bij de PSV verder te gaan. "Ik ben blij om terug te keren in Nederland. Ik heb mooie avonturen beleefd in Duitsland en Engeland, maar de ambities van PSV zijn groot en die spreken mij aan", zegt Worm, die voor twee jaar tekende bij PSV.

"Ik hoop met mijn ervaring van waarde te zijn voor het team en samen goede prestaties neer te zetten. Ik kijk er naar uit om deze zomer te starten in Eindhoven." De 41-voudig Oranje-international speelde eerder voor Tottenham Hotspur, Everton en FC Twente. PSV heeft met Worm, Kaagman en eeder Kika van Es drie ervaren spelers in huis gehaald na een seizoen waarin het naast alle prijzen heeft gegrepen.